PROPOLİS ÜRETİMİ

ORGANİK ARICILIK NEDİR?

Fabrika ve eksoz dumanının ulaşmadığı, suni gübrenin atılmadığı, zirai ilaçlamanın yapılmadığı, boyasız kovanlarda, naylon örtü kullanmadan, organik mum ve paslanmaz çelik tel kullanılarak,kalıntı bırakmayan organik ilaçlar kullanarak ,kontrolü ve denetimi yapılarak,yerleşim biriminden beş km uzaklıkta yapılan faaliyete organik arıcılık denir.






PROPOLİS ÜRETİMİ

Propolis üretimi organik kovanlarda yapılmalıdır. Hijyenik ortamda paslanmaz materyaller kullanılarak elde edilmelidir. Nesim arıcılık olarak kendimize çok güveniyoruz. Propolis kovanların sadece üst kısmından alınmalıdır.

Propolis arıların bitki tomurcuk ve filizlerinden topladığı çok kuvvetli virüs öldürücü, bakteri öldürücü, mantar öldürücü organik bir maddedir.

Arılar kendilerini çeşitli mikroplardan korunmak için propolis toplarlar. Kovanın içini dezenfekte ederler. Tarlacı işçi arılar propolisi, bitkilerin özellikle tomurcuk ve sürgünlerinden toplarlar.

Propolisin temizliğini kontrol etmek için basit bir test yapılabilir.

Sert ve katı haldeki propolis iyice ezildikten sonra bir miktar ılık su ile birlikte cam kavanozda iyice çalkalanır. Yabancı maddelerin dibe birikmesi sağlanır. Günümüzde propolis dünya ticaretinde düzenli olarak alınıp satılan bir üründür. Propolisten üretilen kapsül, tablet, granül ilaçtır. Propolis bugün için tıp alanında çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

2010 yılından itibaren propolis üretimi yapıyoruz.

Gsm :05372488339_

Tel: 0466 312 37 03

Nesim TERZİOĞLU Meyvalı köyü

Fındıklı/RİZE

2.adres: Nesim TERZİOĞLU MNG caddesi

Not: Propolis üretimi mutlaka yerleşim biriminden en az beş km uzaklıkta üretilmelidir. Organik kovanlarda uzman arıcılar tarafından üretilmelidir. Propolis üretilen bölgenin beş km yakınında kara yolu geçmemelidir. PTT ve ağaç elektrik direkleri hatları bulunmamalıdır. Arılar propolis toplarken zift ve katran toplayabilirler. Sağlık için bu maddeler son derece tehlikelidir. Yazının içinde basit test ile kolayca nasıl anlaşılacağı yazılıdır. Bu alanda Nesim arıcılık olarak son derece sağlığa uygun ve Avrupa standartlarına uygun üretim yapmaktadır. Nesim arıcılık tüm insanlara sağlıklı yıllar diler…

Propolisin faydaları nelerdir?

Propolis arılar tarafından çeşitli bitkilerin yaprak, gövde ve tomurcuklarından toplayarak, kovan içinde arı enzimi ile özel yapışkan madde olarak hazırlanır. Propolis kovan içi dezenfekte edilmesinde, güneş ışığı ve rüzgardan korunmak için deliklerin kapatılmasında, küçük canlıların kovana girmemeleri için kovanın gerekli yerlerinde kullanılır.

Propolisi Kafkas ırkı arılar çok toplar. Ülkemizde Kafkas ırkı arılar Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşarlar. Propolisin Antimikrobiyal etkisi bulunmaktadır. Propolis virüsleri, mantarları ve parazitleri yok eder.

Hakiki propolis arı kovanlarının üstünde ızgara ile ekolojik doğa ortamında toplanır. Organik olmayan propoliste cam macunu, zift, katran mezar mermer yapıştırıcı ilacı, mum parçacıkları ve çevre koşullarına göre metabolit kalıntılar bulunabilir.

Not:Yağlı reçine yapısından dolayı propolis,bal mumu ile birlikte çevreden kurşun,kadmiyum gibi ağır metaller bulaşabilir.Motorlu taşıtların bulunmadığı arıcılık ortamında sentetik malzemelerin kullanılmadığı bir yerden temin edilmelidir.

PROPOLİSİN ÖNLEYİCİ ETKİLERİ VE FAYDALARI

A) Propolis polio virüs,pikarnovirüs ve herpes virüsleri yok etmede etkilidir.Propolisin içindeki flvonoidler RNA ve DNA virüsüne karşı etkilidir.Kanserli hücreleri temizler.

B) Propolisin antioksidan (hücre yenileme) etkisi vardır.

C) Propolisin Tümöre karşı etkisi vardır.

D) Propolisin bağışıklık sistemini düzenleyici(immunmodülatör) etkisi vardır.

E) Propolisin ilaçlara karşı Kemoterapide etkisi vardır.

F) Propolisin karaciğer üzerinde koruyucu etkisi vardır.


PROPOLİS

Günümüzde propolis dünya ticaretinde düzenli olarak alınıp satılan bir üründür Propolisten üretilen kapsül, tablet, granül ilaçtır. Propolis. bugün için tıp alanında çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Propolis arıların bitki tomurcuk ve filizlerinden topladığı çok kuvvetli virüs öldürücü, bakteri öldürücü, mantar öldürücü organik bir maddedir.

Propolis üretimi organik kovanlarda yapılmalıdır. Hijyenik ortamda paslanmaz materyaller kullanılarak elde edilmelidir. Nesim arıcılık olarak kendimize çok güveniyoruz. Propolis kovanların sadece üst kısmından alınmalıdır.

1.Doğal antibiyotik olarak kullanılır.

2.Hücreleri tedavi edici özelliği vardır.

3.Enfeksiyonları önleyici özelliği vardır.

4.Cildi güzelleştirir. Sivilceleri yok edici özelliği vardır.

5.Doku yenileme özelliği vardır.

6.Bal ile birlikte yendiğinde insan ömrünü 30,40 yıl l fazla yaşamasına vesile olur.

7.Astım, akciğer hastalığı, şeker hastalığı, toksinleri vücuttan atma, sindirim, solunum, dolaşım sistemi bozuklukları, kolestrolu düşürme, kalp yetmezliği, kaşıntı, tansiyon, damar sertliği, prostat hastalığının tedavisinde yardımcı olma özelliği vardır.

BALIMIZ,

Yıllık bitkilerin bittiği, otsu bitkilerin ve kaya çiçeklerinin başladığı mevkiinde üretim yapıyoruz. Üretimde organik materyaller kullanıyoruz. Benmari yöntemini uygulamıyoruz. Bu nedenle balımız granülleşir, donar. Hava sıcaklığına göre fiziksel hal değiştirir. Hiç bir şekilde kimyasal bileşimi kaybolmaz. Kristalize olmuş bal 40 C ılık suda kristalleşme çözülür. Bal 26,5 derecede saklanırsa hiç kristalize olmaz. Polen balı, salgı baldan daha erken kristalleşme gösterir.

Gerçek bal buzdolabında numunesi bir ay saklanmalıdır. Eğer saklanan bal krem tereyağı kıvamına gelmişse, renk değişikliğine uğramışsa veya kristalize olarak donmuşsa gerçek baldır. 55 derecede benmari yapılarak katkı ilave edilen ballar hiçbir ortamda donmazlar.Çünkü balı arılar yapmamıştır.. .

R.A.B.                      :  808
Marka Tescil No: 200.845.809
Bal Üretici ruhsadı: TR530000197174                               

2.jpg
1.jpg